Wir sind auf Federproduktion spezialisiert - So finden Sie uns

Federproduktion

in Ungarn

Qualitätssicherung

ISO 9001:2015
ISO 14001:2015

Rufen Sie uns an

+36 53 587 500

Rugócenter blog

Nachrichten, Neuigkeiten rund um die Federproduktion und den Alltag

Federn sind die bestimmenden Verbindungen beweglicher Teile

Federn sind die bestimmenden Verbindungen beweglicher Teile

„Federnhersteller fügen oft die wichtigsten beweglichen Teile einer Struktur hinzu, die im Wesentlichen die Funktionsweise, den Zweck und die Eigenschaften des Systems bestimmen."

Graj Sándorné - Rugócenter

"Ennek ellenére előfordul, hogy a rugókra csak a projektek kidolgozásának legvégső szakaszában gondolnak“ – ezzel a gondolattal indította a bemutatkozást Graj Sándorné Júlia, a Rugócenter Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Mint alkatrész beszállítóktól és tervezőktől azt várják – folytatta a gondolatmenetet, hogy termékeinkkel biztosítsuk a rendszer megfelelő működését úgy, hogy gyakran a többi alkatrész előbb készül el fröccsöntéssel vagy egyéb formázással, kevesebb lehetőséget hagyva a rugó egyes paramétereinek módosítására, amit adott esetben a rugók fizikai jellemzői igényelnének. Nap mint nap gyártói kihívást jelent ez a rugógyártók számára- hangsúlyozta-, ennek ellenére rendszeresen teljesítjük a kihívásokat.”

A jelenleg 30 család megélhetését biztosító újszilvási vállalkozást Graj Sándor és felesége Graj Sándorné Júlia 1982-ben indították el szövetkezeti formában. Elsősorban mezőgazdasági gépekhez gyártottak alkatrészeket. Jelentősen kibővített termékskálával és mindössze hat alkalmazottal 1997-ben önálló vállalkozást alapítottak Rugócenter Kft. néven, amelyet férje 1999-ben bekövetkezett halála óta Júlia működtet lányaival: Judittal és Andreával, valamint a család többi tagjával együtt. A matriarchátusként (nők vezetésével) működő vállalatot Júlia két lánya támogatásával vezeti – elsősorban a menedzselést és az adminisztratív ügyeket intézve –, a műszaki feladatokat férfi kollégáik végzik Daróczi Csaba műszaki igazgató vezetésével.

Rugógyártás mezőgazdasági gépekhez

Napjainkban is a mezőgazdasági gépekhez gyártott alkatrészek teszik ki a termékportfóliónk nagyobb hányadát - veszi át a szót Graj Judit, a családi vállalkozás üzletfejlesztője. Fő profilunk a mezőgazdasági gépek rugóinak gyártása, amelyek többek között a bálázók, rendkezelők, kombájnok, vetőgépek elengedhetetlen tartozékai, valamint a hajlított huzal termékek (sodrófogak, biztosítószegek).

Graj Judit - Rugócenter

Vevőink főleg multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai, továbbá gépgyártók, kereskedők, gazdálkodók és egyéni vállalkozók. Büszkélkedhetünk megrendelőkkel Németországból, Svájcból, Írországból, Szlovákiából, Romániából és Kanadából is. A velük való együttműködés során részt veszünk az új fejlesztéseik kísérleti munkáiban, termékeikbe készülő rugók kialakításában, az új termékek kidolgozásában. Műszaki rajz vagy mintadarab alapján megrendelésre, elsősorban szériában készülő rugókat gyártunk.

Egyéb iparágakban való jelenlét

A vállalkozás jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy bővítse piaci részvételét más ágazatokban is. Ennek eredményeként termékeiket már jegyzik az autó és háztartási-gép iparban és piaci jelenlétre tettek szert rugóbeszállítóként olyan szerteágazó területeken, amelyek pl. szemüvegek, kerékpárok, babakocsik, metszőollók, kandallók, redőnyök és egyéb termékek gyártásához kapcsolódnak. Bíznak abban, hogy belátható időn belül az orvosi szegmensben is megjelennek termékeikkel. A közelmúltban rugó mintákat küldtek tesztelésre egy vállalatnak az Egyesült Államokba, amelyek jóváhagyása piaci részesedés növelést, valamint földrajzi terjeszkedést is jelentene a cégnek.

Fejlesztések

Daróczi Csaba - Rugócenter

Az elmúlt években jelentős beruházásokat valósítottunk meg gyártókapacitásunk bővítése, az alkalmazott technológiák korszerűsítése érdekében, amellyel a nagyobb piaci részesedés elérését, szakmai fejlődést és az egyre fokozódó versenyben a minőség további javítását célozzuk meg – hangsúlyozta Daróczi Csaba. A korszerű gyártó- és segédeszközökkel vevőink hosszú távú megelégedettségét kívánjuk elérni.

A közelmúltban önálló festőberendezéssel bővült az eszközparkunk, amivel a festékbevonattal ellátott rugók előállítása is biztosított. Legújabb beruházásunk keretében egy, a rugógyártáshoz feltétlen szükséges automata rugóformázó gép kerül beszerzésre, amivel jelentősen nő a gyártókapacitásunk. A fejlesztés keretében beszerzendő rugóformázó géptípussal már rendelkeztünk ugyan, de az elmúlt években folyamatosan növekvő megrendelésszám miatt feltétlen szükség van egy további eszköz beszerzésére. A gép által előállított rugók alakja és minősége professzionálisabb, mint a hagyományos gyártásúaké, a termelékenységi mutatója pedig összehasonlíthatatlanul jobb.

A számok magukért beszélnek; a közel 10%-os belföldi piaci részesedésű Rugócenter Kft. a negyedik legnagyobb árbevételű hazai rugógyártó cégként 2019-ben 500 tonna huzal felhasználásával mintegy 700 féle terméket értékesített több mint 22 millió darabszámban.

Ügyfeleik megelégedettségét jelzi, hogy legtöbb új üzletfelük mások ajánlására választja a Rugócenter Kft. kínálta termékeket, szolgáltatásokat.

Kurz über unser Unternehmen

Wir bieten unseren Kunden ein breites Sortiment an Zug-, Druck-, Torsions- und Landwirtschaftsfedern.

Unsere Kontaktdaten